ЗОРНИЦА МЛАДЕНОВА Галерия

ЗОРНИЦА МЛАДЕНОВА

УЧЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ

08-02-1974г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Д-р Зорница Младенова е представител на програмата «Бъдещи лидери в науката“ на Фондацията за глобално обществено здраве, Лас Вегас, САЩ, една от най-големите университетски и научни мрежи с експерти от повече от 80 държави, в областта на спортната наука, медицината, индустрията за свободното време и изкуствата (2014). Представител за България на Първата глобална училищна образователна програма, базирана на Целите на ООН за устойчиво развитие, подкрепена от Фондация за глобално обществено здраве, Hopsports Inc., и Фондацията Global Sustainable Index Institute, Женева, Швейцария. Член на съвета за спортна наука към BRICS (2017). От 2020г. е член на международния експертен форум Secure Digital Future 21 (2017) за съвместни изследвания и споделена експертиза между бизнеса, науката и политиката, с участието на над 60 държави от цял свят.

Притежава докторска степен по специалност спортна наука, физическо възпитание и спортен туризъм от Национална спортна академия „Васил Левски”. Завършила е следдипломна квалификация по Икономика и управление на туризма в УНСС, София, България. Специализира 2 години немска литература във Виенския университет, Виена, Австрия.

Като председател на Комисията за развитие на студентския спорт в Република България е  основател и председател на Организационния комитет на Първите национални студентски летни и зимни игри (2008).

Тя има над 15 години опит в организирането и провеждането на изследвания и практическа реализация в спортния туризъм, специални събития, дигитален маркетинг и комуникации и обществено здраве.

Специален акцент в нейната практическа и научна работа е поставен на внедряване на дигиталната платформа на HOPSports Brain Breaks® Physical Activity Solutions и изследване на въздействието на дигиталното обучение и преподаване в областта на физическите активности, изкуствата и психичното здраве.

Д-р Младенова е автор на повече от 20 научни труда, публикувани в индексирани международни списания. Тя заема ключови позиции в много международни проекти с партньорствата на Фондацията за глобално обществено здраве, Hopsports Inc., Фондацията Global Sustainable Index Institute, Съвета по спортни науки и физическо възпитание на БРИКС, Международната федерация за фитнес, здраве и физическо възпитание и др.

Последният международен проект, ръководен от д-р.Младенова «Психологически аспекти, физически активности и стратегии за справяне по време на Ковид пандемията» съвместно с Центъра за обучение, симулации и анализ към секция "Информационни технологии в сигурността» към БАН, завършва с публикуването на книгата по проекта от издателството Lambert Academic Publishing.

https://www.amazon.co.uk/Psychological-Responses-Strategies-Physical-Activity/dp/6204724983

Като член на програмата „Бъдещи лидери в науката“, тя е част от организационните комитети на

 • ICPESS 2015 – Индонезия,
 • ACPESS 2015 – Индия,
 • GoFPEP 2016 – Турция,
 • ICSPHW 2016 – Филипини,
 • BRICSCESS 2017 - Бразилия,
 • ICPESS 2019 – Турция,
 • SEAGSC & ACPESS 2019 – Южна Африка,
 • WWSSSM 2020 – Индия и Саудитска Арабия 
 • ICPESS 2021 – Индонезия.

Участвала е като национален делегат и лектор в повече от 30 международни научни форуми по света.

Интервю:

Сайтове:


  Социални мрежи