ВЕНЦИСЛАВ ЙОСИФОВ Галерия

ВЕНЦИСЛАВ ЙОСИФОВ

БИЗНЕС ПОЛИТИК

07-02-1947г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Бизнесмен, известен като учредител и председател на създадената веднага след разпадането на комунистическата система в България Първа частна банка (1990), която фалира през 1997 г.

Публична длъжност или дейност:

1.Кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет (2011).
2.Член на Управителния съвет и на съвета на директорите на Първа частна банка, прокурист, длъжности, заемани в периода 1990-1996 г.
3.Член на Съвета на директорите на банка-длъжник „Първа частна банка” АД – към ДСК.
4.Член на Съвета на директорите на банка-длъжник „Първа частна банка” АД – към банка „Хеброс.
5.Член на Управителния съвет и на Съвета на директорите на банка- длъжник „Първа частна банка” към ПЧБ.

Венцислав Йосифов е председател на създадената веднага след разпадането на комунистическата система в България Първа частна банка (1990), която фалира няколко години по-късно, през 1997 г.

Кандидат-кмет е на БСП за София (1995).

На президентските избори през 2011 г. той се кандидатира, издигнат от инициативен комитет. Подкрепата за него е нищожна и дори не е включена от социологическите агенции.

Венцислав Йорданов Йосифов е роден на 7 февруари 1947г. в гр. Лом.

Произхожда от семейство на служещи. Баща му е член на БКП от 1919 г., признат за АБПФК. След 9 септември 1944 г. работи като офицер в БНА. Майка му е безпартийна, дълги години работи в ДИП „Мадара", а преди пенсионирането – като книговезка.

Йосифов завършва средното си образование в София през 1964 г. След отбиване на военната си служба следва във ВМЕИ „Ленин", където завършва специалност „Електронна техника". От проучването му преди да бъде вербуван от ДС се установява, че Йосифов е кандидатствал във Висшата специализирана школа на МВР „Георги Димитров". След завършване на висшето си образование работи в ЗЕС „Искра" в София като технолог.

В периода 1974-1977 г. работи като щатен комсомолски работник – секретар на заводския комитет на ДКМС, а след това организационен секретар към градския комитет на комсомола. През 1977 г. преминава на работа като началник цех в ЗЕМ „Васил Коларов". След това работи в ИПК „Промишлена електроника" (1979-1980), а после преминава в ДСО „ИЗОТ" в дирекция „Международно сътрудничество" като специалист по двустранно сътрудничество със социалистическите страни.


    Социални мрежи