РУМЕН ЛУКАНОВ Галерия

РУМЕН ЛУКАНОВ

ТВ ВОДЕЩ ПРОДУЦЕНТ

27-02-1964г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Румен Луканов е  тв продуцент, 11 години водещ на телевизионната игра „Сделка или не“.

Румен Луканов нашумява през първото десетилетие на 21 век в „Сблъсък“ по bTV. Там често се явява на ринга в мистериозен образ – с черен костюм и тъмни очила, а ролята му е да се скара с участниците. Преди това е бил водещ и продуцент на „Супертелемаркет“ по бТВ, както и на няколко телевизионни игри по различни кабелни телевизии. Работи зад кадър в „Супершоу Невада“ и други тв предавания.

От септември 2005 г. до днес е известен най-вече в ролята си на водещ на телевизионната игра „Сделка или не“, излъчвана по Нова телевизия.

Сделка или не

От септември 2005 г. е водещ на играта „Сделка или не“ по Нова телевизия. Негов асистент и впоследствие ко-водещ е Жасмина Тошкова. Предаването е формат на фирмата Endemol, която е автор на Биг Брадър – в България това е единственото шоу, в което участникът разчита само на късмета си. След четвъртия си сезон (2008 – 2009) играта временно спира, завръщайки се на екран на 6 септември 2010 г., като Румен Луканов отново е водещ на шоуто. През 2016 г., предаването е свалено от ефир. След едногодишна пауза шоуто се завръща на 10 септември 2017 г.

Колелото на късмета

В паузата между първите две ери на „Сделка или не“, Луканов е водещ на играта „Колелото на късмета“, излъчвана през 2010 г. също по Нова телевизия.

В зората на демокрацията известно време е живял в САЩ и там е създал фирма за продажби по Интернет.

С жена си Ина са колеги. Двамата съпрузи имат синове − Матю и Франк.

РУМЕН ЛУКАНОВ

    Социални мрежи