РАДИНА ЧЕРВЕНКОВА Галерия

РАДИНА ЧЕРВЕНКОВА

ТВ ВОДЕЩ ЖУРНАЛИСТ

28-02-1958г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Радина Червенова, дългогодишна звезда на БНТ, популярна като тв водеща на новините и като силна жена, излязла победител в битката с коварно заболяване. През 2019 бе обявена за „Жена на десетилетието“ в категорията „Малък екран“ – обществено признание за харизматичната говорителка. Сега подготвя първата си авторска книга, за която получила вдъхновението насън

Радина Червенова е родом от град София на 28-ви Февруари 1958 година. Тя е телевизионна водеща. Детската й мечта е да стане цигуларка, гимнастичка или актриса. Завършила е УНСС със специалност "Икономика".

Започва работа в телевизията през 1984 година, като говорител в Българска национална телевизия. После става репортер в младежкото предаване "Час по всичко". През 1994 година Радина става водеща в "Ефир 2" до 1999 година. Тогава преминава в БНТ да води новинарската емисия "По света и у нас".

Тя се издига до поста Директор на дирекция "Връзки с обществеността" на БТА през 2003 година. Истинската й страст обаче са новините и тя отново се завръща като водещ на "По света и у нас", където работи и до днес. Към днешна дата Червенова е 30 години в БНТ.

Печели титлата "Мис телевизионен чар" на списание "Клуб М" през 1998 година. Същата година симпатичната водеща сключва брак с журналиста Константин Каменаров. По това време и двамата имат деца от първите си бракове. Тя има две - Деси и Валентин, а той - София. Малцина знаят, че Коко е с 8 години по-млад от Радина.

През 1999 година се ражда дъщеря им Анастасия и така стават едно голямо щастливо семейство. Макар и над 50 годишна Радина изглежда прекрасно. Това може би се дължи на факта, че тя обича да спортува - най- любимия спорт е плуването. Ходи на гимнастика, йога и фитнес.

Няма определено хоби, но обича да пътува и посещава красиви места. Червенова обожава своята работа като водеща и е споделяла, че ще й е ужасно трудно да се раздели с нея. Когато това се случи, тя иска да живее в къща на брега на морето и да пише.   

РАДИНА ЧЕРВЕНКОВА

    Социални мрежи