МУСА ПАЛЕВ Галерия

МУСА ПАЛЕВ

ПОЛИТИК АДМИНИСТРАЦИЯ

11-02-1971г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Муса Джемал Палев е български политик. Народен представител от парламентарната група на ДПС в 40-о и 41-вото Народно събрание. Областен управител на Благоевград в правителството на Пламен Орешарски. Бил е областен председател на ДПС Благоевград. Владее английски и руски език. На предсрочните парламентарни избори през 2014 Муса Палев не е водач на листа, но чрез преференции успява да стане част от 43-то Народно събрание от ПГ на ДПС. Той отказва да напусне парламента (макар че е имало решение всички кандидат-депутати на ДПС да се откажат, ако бъдат избрани с преференции) и на 28 ноември 2014 е изключен от ПГ на ДПС.

Муса Палев е роден на 11 февруари 1971 година в село Бабяк, община Белица. Завършва специалностите „Социални дейности“ и „Бизнес администрация“.

На парламентарните избори в България през 2005 година е избран за народен представител от листата на Движение за права и свободи в 1 МИР Благоевград.

На парламентарните избори в България през 2009 година е избран за народен представител от листата на Движение за права и свободи в 1 МИР Благоевград. В първото правителство на Бойко Борисов е член на Комисията по труда и социалната политика (2009 – 2013).

На предсрочните парламентарни избори през 2014 Муса Палев не е водач на листа, но чрез преференции успява да стане част от 43-то Народно събрание от ПГ на ДПС. Той отказва да напусне парламента (макар че е имало решение всички кандидат-депутати на ДПС да се откажат, ако бъдат избрани с преференции) и на 28 ноември 2014 е изключен от ПГ на ДПС.

През юни 2013 година е назначен от правителството на Пламен Орешарски за областен управител на Благоевград.

МУСА ПАЛЕВ

    Социални мрежи