МОН ДЬО - МАРИЯН СТАНКОВ Галерия

МОН ДЬО - МАРИЯН СТАНКОВ

ТВ ВОДЕЩ ЖУРНАЛИСТ

13-01-1979г./

Мариян Станков – Мон Дьо, е роден на 13 януари 1979 г. в Бургас.
Мариян Станков – Мон Дьо започва телевизионната си кариера преди 23 години. От 1996-а до 2006 година е репортер и продуцент в новините. Преди 13 години решава да смени посоката и се появява на екран като Мон Дьо в следобедното шоу на TV7 „Тройка по никое време“. Следват няколко години работа като редактор в мъжкото списание MAX и автор на текстове за в. „24 часа“. След участието му в „Страшният съд“ на Big Brother 4, през 2009-а получава покана да стане част от екипа на „Здравей, България“. Година по-късно приема предложение да бъде водещ на магазинното сутрешно шоу на TV7 „7-о авеню“, но през 2011 година слиза от екран и става главен редактор на предаването „Време за мъже“ в същата телевизия. Мон Дьо се връща в NOVA отново през есента на 2012-а като продуцент на „VIP Новините“, емисия, която се излъчва веднага след обедните новини, а всеки петък вечер, заедно с Ива Софиянска-Божкова и Нели Атанасова, правят обобщение на седмицата в бизнеса, политиката и шоубизнеса в коментарното предаване „Студио VIP“. През септември същата година става главен редактор на „Голямата уста“ на VIP Brother 6. През последните пет години той се завръща към жанра, който му доставя най-голямо удоволствие - интервютата в „Събуди се“ по NOVA. Верен на журналистическата си страст, Мон Дьо ще продължи да превръща всеки разговор в дълбока и разтърсваща изповед в „Неделята на NOVA“.

Мон Дьо е родом от град Бургас на 13-ти Януари 1979 година. Имената на светския коментатор са Мариян Станков. Артистичния му псевдоним идва от негова приятелка, с която докато са работили е въздъхнала "О, Мон Дьо", което в превод означава "О, боже мой".

Кариерата си на журналист започва, когато е на 18 години като работи в бургаската телевизия ТВ МИКС като репортер. След това работи в телевизиите "Европа" и "ТВ 7" като редактор на новините. Мон Дьо е работил и в радиото като водещ на "Тройка на разсъмване" с партньор Мария Силвестър. Бил е и редактор на мъжкото списание "МАХХ" от 2006 година.

Истинска популярност обаче го сполетява през Януари 2009 година, чрез работата му в предаването "Здравей, България" като светски коментатор, която продължава до Март 2010 година. Там той си партнира с Милен Цветков и Лора Крумова. Водил е и сутрешно предаване по ТВ 7 с Камелия Воче, наречено "7-мо авеню".

Мон дьо е участвал в танцувалното шоу "Вип денс", където беше партньор на Сашка Васева. Двойката се представи страхотно, но въпреки това беше първата напуснала шоуто.

В интервю той споделя, че българските политици не се обличат добре, изключение правят Надежда Михайлова, Симеон Сакскобургготски и Иван Костов.

Светския репортер е вземал интервюта от много известни личности като - Бойко Борисов, Надежда Михайлова, Иван Костов, Меглена Плугчиева, певиците - Анелия, Преслава, Галена, актрисата Латинка Петрова и т.н.

За водещият класацията за най-красива жена оглавява италианската актриса Сабрина Ферили, а най-сексапилната българка в неговите очи е Роси Черногорова.

На въпрос дали е гей, Мон Дьо отговаря, че би говорил на тази тема срещу много пари. 

Автор на рубрика в публицистичното токшоу „Неделята на NOVA“

МОН ДЬО - МАРИЯН СТАНКОВ

    Социални мрежи