МИРОПА КЬОСЕВА - МОПИ Галерия

МИРОПА КЬОСЕВА - МОПИ

БИЗНЕС МОДЕЛ

06-02-1953г./30-06-2014г.

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Известната в модните среди и шоубизнеса Миропа Кьосева е първият манекен от Югозападна България. След като приключва кариерата й на модел, основава своя модна агенция. Публиката я помни като най-атрактивния участник и победител в конкурса "Мис макси шоу".

Миропа Кьосева – Мопи е родена е в Благоевград. Завършила е черна металургия във Висшия химико-технологически институт. През 1988 г. създава агенция за манекени и фотомодели, а в момента е регионална представителка в Благоевград на най-популярната у нас модна агенция – "Визаж".

Едни от най-близките й приятели за цял живот остават Филип Киркоров и хореографът Юрий Поляков, за който тя се омъжва и става графиня.

Миропа Кьосева, или както всички я наричат Мопа, не успя да завърши своята автобиографична четирилогия с работно заглавие "Животът е мръсен хазарт", но не престана и за миг да вярва, че любовта е магията, която никога няма да я напусне. Самата тя си отиде от този свят на 61-годишна възраст.

След като научили черната вест, най-близките и приятели решили да увековечат спомените за Мопи, издавайки книга посветена на живота й, това съобщи Атанас Лазаров. Книгата ще събере спомени за нея, конкурсите, които приживе Мопи организираше, интервютата й, предаванията й. Книгата, която все още няма име ще съдържа и това послание, написано от Лазаров, минути след смъртта й.

„Като филмова лента минава през мен всеки един миг, всяка една минута и секунда прекарани заедно?!Няма да забравя любов топлото ти и гостоприемно посрещане! Пържените филийки със сирене, пълнените вкусни чушки!!!! Няма да забравя обичта и привързаността ти към Джони! Джони те напусна по рано, на 18 януари и ти много, много тъгуваше за него! Спомням си как ти плака, а аз се излежаваха на слънце на кораба Costa Serena в Барселона!

Няма да забравя и Новата година, която празнувахме заедно в Ален мак! До нас неизменно и неотлъчно бе джентълменско Методи Калъмбов, Киро Скалата, Анн Джи и много приятели! Няма да забравя и дружбата ти с Еми Канайкова, Дейна Бренчес, Марлин Арно, Йоана Заркина и много, много други у нас и зад граница! Няма да забравя усмивката ти във всяка една дума, във всеки един жест!
Няма да забравя правилните и истински съвети, които постоянно ми даваше и напътстваше! " Слушай кака! "

Няма да забравя усмивката и видимо доволния ти израз на лицето, когато в Благоевград идваше Деси Зидарова, Денис Ризов, Ваня Червенкова, Марги Бербатова, последно ти дадох по телефона да се чуеш и с Благой Георгиев! Няма да забравя преди години на басейна Мария Луиза, когато Филип Киркоров гостуваше в България как телефона ми премина през 10 човека охрана, за да можеш ти любов да се чуеш директно с мега звездата на Русия и света Филип Киркоров! 

Знам че пред мен и пред теб нямаше невъзможни неща и бариери! Планираше да издадеш книга за твоите години и 20 лета на сцената в шоубизнеса в Югозапада, за Емил Димитров! Винаги ще нося в себе си и думите - никога не си затваряй вратата пред никой! Не знаеш утре кога и как ще ти потрябва човек! Радвам се, първата електронна поща и първият фейсбук профил тук ти подсказах и направих елегантно! После много ти хареса комуникацията и кореспонденцията тук и не излизаше денонощно!!!!

Чатеше, споделяше, поздравяваше всеки един празник с червени рози! Ще те запомня слънчева, желязна и непоклатима!!!
Ще запомня нестихващата ти усмивка и заразителното ти чувство за хумор! Ще запазя частица от твоята свежест и човечност!
Ще нахраня всички бездомни животни, които хранеше с последния си залък хляб! Отдолу пред блока!

Ще запазя моята си Мопи, моята голяма любов!!! Моя съветник и учител в добрия и правилния път! Ще запазя дълбоко в сърцето си - моя моден диктатор на Югозапада! Ще съхраня моята близка приятелка! Ще запазя човека, достойния и истинския, невероятния професионалист!!! Почивай в мир приятелко, нямат значение сълзите и болката с която се разделяме! Преглъщам дълбоко, Незнам къде съм!? Обичам те и ще продължавам да те обичам дълго Графиньо моя!!!! Почивай на по- доброто място!!!!”


    Социални мрежи