МАРИЯ СТОЯНОВА Галерия

МАРИЯ СТОЯНОВА

ЖУРНАЛИСТ АДМИНИСТРАЦИЯ

25-02-0000г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Мария Стоянова е телевизионен журналист, бивш член на Съвета за електронни медии (2012 – 2018), като в периода май 2016 - май 2017 бе и негов председател, а след изтичане на мандата й в медийния регулатор работеше в кореспондентското бюро на Българската национална телевизия в Берлин

Мария Стоянова е официален представител на България на Групата на европейските регулатори за аудиовизуални медийни услуги (ERGA).
През август 2003 г. става част от екипа на Българската национална телевизия (БНТ), а през февруари 2004 г. оглавява кореспондентския пункт на БНТ в Берлин. През последвалите осем и половина години тя наблюдава, анализира и коментира събитията и процесите в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.
Автор е на седем документални филма по външнополитически теми.
От 2000 до 2001 г. специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния му председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел, Дирк Нийбел.
В най-големия европейски автомобилен концерн "Фолксваген" Мария Стоянова специализира "Връзки с обществеността".
През 2000 г., абсолвира със степен Master of advanced studies за преса, радио и телевизия в Европейската журналистическа академия на Дунавския университет, Австрия.
През 1997 г. се дипломира в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, с магистърска степен по Педагогика.
Средното си образование е получила в Немската езикова гимназия в София.
Член на журито на 17-ти Международен филмов фестивал в Хамбург.

МАРИЯ СТОЯНОВА

    Социални мрежи