МАРИЯ    СИЛВЕСТЪР Галерия

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР

ТВ ВОДЕЩ АРТИСТ

28-02-1977г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Мария Силвестър, телевизионна водеща, модел и актриса. От 2016 е водеща на първия по рода си социален проект „Бригада нов дом“

Учила е право и психология, а в края на 90-те е топ модел. По собствените ѝ думи към телевизията се е ориентирала случайно, когато я повикали да стане сценарист в сутрешното предаване на Гала „На кафе“. Преди това работела в списание.

Позната е на зрителите като водеща и репортерка – от предаванията „Тройка по никое време“ по TV7, Вечерното шоу на Азис по PRO.BG/ TV2, „Красива наука“ (заедно с ядрения физик Леандър Литов) по БНТ, комедийния сериал „Тя и той“, танцувалното риалити по Нова телевизия „VIP Dance“, където участва в един отбор с Боби Турбото и двамата са сред фаворитите на публиката. Заедно с Камен Воденичаров и Андрей Захариев, е едно от лицата на седмичното токшоу по БНТ 1 „Неделя по три“ (н3Dеля Х3). През 2009 година участва в шоуто VIP Dance заедно с актьора Борислав Захариев. През 2014 г. е водеща на третия сезон на реалити предаването по bTV, „България търси талант“. Води и четвърти, и пети сезон на шоуто. От 2016 е водеща на „Бригада нов дом“. От 2020 е водещата на благотворителния концерт „Помогни от вкъщи“ с Иван Христов и Андрей Арнаудов.

В сериала „Тя и той“ играе ролята на гаджето на бащата на Мартин.

„Една нощ навън“ на реж. Пламен Масларов през 2000 г.

„Още една мечта“ на реж. Николай Мутафчиев през 2012 г. Участва и в Бригада нов дом.

За първи път дублира анимационен филм през 2012 година. Получава роля в „Мадагаскар 3“, където озвучава героинята Джия (женски ягуар).

Била е омъжена за актьора Силвестър Силвестров от 2000 г. до 2013 г. и имат един син – Давид. В началото на 2015 г. се развеждат.

МАРИЯ    СИЛВЕСТЪР

    Социални мрежи