МАГДАЛЕНА ТАШЕВА Галерия

МАГДАЛЕНА ТАШЕВА

ЖУРНАЛИСТ ПОЛИТИК

01-03-1953г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Магдалена Ташева е ядрен физик, дългогодишен журналист и редактор във вестниците „Пари“, „Монитор“ и „Атака“, позната като депутат от ПГ на Атака в 42-ото и 43-ото НС и водещ на предаването „В окото на бурята“.

Тя е дългогодишен журналист и редактор във вестниците „Пари“, „Монитор“ и „Атака“. Автор на редица анализи и коментари по теми от обществено-политическия живот. Водеща на предаването „В окото на бурята“ по телевизия „Алфа“. Член е на Централния сбор на ПП АТАКА. Депутат в 42-рото Народно събрание на Република България, заместник-председател на комисиите по енергетика и инвестиционно проектиране. Депутат в 43-то Народно събрание от ПП Атака.

Магдалена Ташева е родена през 1953 г. в Горна Оряховица. Завършва специалност „Ядрена физика“ във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Защитава дипломна работа „Атомно-абсорбционен анализ на наноколичества литий в кръвта при лечението на някои фобии“.

Като специалист, а после научен сътрудник I степен в Института по микроелектроника работи в направление „Йонна имплантация на интегрални схеми“ по методите SIMS (Secondary Ion Mass Spectrometry) – мас-спектрометрия на вторични йони, LEED (Low energy electron diffraction) – дифракция на бавни електрони и в направление „Модерни технологии“.

През 1985 г. защитава дисертация на тема „Изотопни ефекти в повърхностната йонна проводимост на интерфейса силиций-силициев двуокис“ в Московския държавен университет „Михаил В. Ломоносов“.

От май 1999 г. до април 2004 г. сътрудничи на в. „Монитор“ под псевдонима Тамара Шишманова. През април 2004 г. постъпва в отдел „Анализи“ на вестника като редактор под собственото си име. През юли 2007 г., след продажбата на вестника на медийна група, близка до ДПС, напуска в. „Монитор“. От 20 август 2007 г. работи за в. „Атака“.

През декември 2011 г. е избрана за член на Централния сбор на ПП „Атака“. От юни 2012 г. работи за ТВ АЛФА като автор и водещ на седмичното предаване „В окото на бурята“.

МАГДАЛЕНА ТАШЕВА

    Социални мрежи