ЛЮДМИЛА ЕЛКОВА Галерия

ЛЮДМИЛА ЕЛКОВА

АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛИТИК

22-03-1973г./

ЗОДИЯ   ОВЕН

Людмила Елкова, член на Управителния съвет на Българската народна банка с шестгодишен мандат от 2 декември 2018 г. От юни 2013 г. до август 2014 г. е заместник-министър на финансите. От 2013 до август 2014 г. тя е алтернативен управител за България на Международния валутен фонд, управител за България на Международната банка за икономическо сътрудничество, член на Управителния съвет на Държавен фонд земеделие, член на Надзорния съвет на НОИ, член на Управителния съвет на Националния доверителен екофонд.

Людмила Елкова е български политик и юрист. Директор на дирекция „Данъчна политика“ в Министерството на финансите (2002 – 2009). Ръководител на работна група „Данъчна политика“ в процеса на присъединяването на България към ЕС. Бивш член на съвета на директорите на Българска фондова борса - София. Учредител на Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева.Заместник-министър на финансите в 89-о правителство на България, с премиер Пламен Орешарски.

Людмила Кръстева Елкова е родена на 22 март 1973 година в Стара Загора. Завършва средно образование в 22 СОУ „Георги С. Раковски“ в София, а след това специалност „Право“ в УНСС

През 2000 г. започва работа като юрисконсулт „Преки данъци и фискална интеграция“ в Министерството на финансите. През 2002 г. става директор на Дирекция „Данъчна политика“ на Министерството на финансите, отговаря за планиране, прогнозиране и отчитане на приходите в бюджета, за данъчното законодателство, за хармонизация на българското данъчно законодателство с това на ЕС, както и за счетоводните практики на реалния сектор. В края на 2009 г. напуска Министерството на финансите. През 2011 г. ражда първото си момиченце.

През юни 2013 г. е назначена за Заместник-министър на финансите в 89-о правителство на България, от премиера Пламен Орешарски.

От края на 2018 г. е член на управителния съвет на БНБ.

ЛЮДМИЛА ЕЛКОВА

    Социални мрежи