ЯВОР БОЖАНКОВ Галерия

ЯВОР БОЖАНКОВ

ПОЛИТИК ЮРИСТ

11-02-1990г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Явор Божанков е депутат от БСП за България в 44-ото НС, юрист, председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България

Роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в „Крис-Р“ ЕООД.

Депутат в 44-то Народно събрание от Парламентарна група „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите.

Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) – във връзка с дейността на Асоцицията е участвал в заседанията на Комисията по околната среда и водите в 41-вото и 42-рото Народно събрание при разглеждане на Законопроекта за управление на отпадъците (ЗУО) и при разглеждане на Законопроект за изменение и допълнение на ЗУО през 42-рото народно събрание.

Съосновател и член на сдружение „С вяра в доброто“.

Женен, с двама сина.

Награди

Носител на награда „Достойните българи“, присъдена от БНТ, 24 часа и Мтел през 2014 г. Носител на „Бяла лястовица“, връчена от „Господари на ефира“ 2014 г. Носител на награда „Ряховски камъни“ на Съюза на журналистите в община Горна Оряховица – 2014 г.

ЯВОР БОЖАНКОВ

    Социални мрежи