ХРИСТИЯНА ЛОИЗУ Галерия

ХРИСТИЯНА ЛОИЗУ

ПЕВЕЦ

19-01-1990г./

ЗОДИЯ   КОЗИРОГ

Християна Лоизу е родена в Ларнака, Кипър на 19 януари 1990 година. Има една сестра и двама братя. На 12 годишна възраст започва да взима уроци по пеене при вокалната педагожка Силва Макамян от Кипър. От тогава участва в редица музикални фестивали в Кипър, както и в чужбина, и печели много награди.

През 2007 година записва висше образование с класичесно пеене в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Там взима и своята бакалавърска и магистърска степен. През 2013 г. година специализира „Музикален театър“ в SLP College of Performing Arts в Лийдс, Великобритания.

Най-големият успех в кариерата на Християна идва през 2016 година, когато печели 4-тия сезон на X-Factor Bulgaria. След този успех подписва договор с една от най-големите музикални компании в България – Вирджиния Рекърдс. През същата година тя пуска и дебютната си песен „Феникс“ на английски език. Втората ѝ песен е „Едно в едно“, като е написана от шведски музикални продуценти. Песента е поп-денс и бързо завладява публиката. Малко по-късно Християна е поканена от пловдивската опера за главната роля на Мария Магдалена в рок-операта “Исус Христос Суперзвезда”, като обикаля цяла България, за да я представя.

През 2018 година Християна е поканена и от музикалния театър „Стефан Македонски“ да изиграе главната роля на Кристин в световноизвестния мюзикъл „Фантомът на операта“. Премиерата се състои на 23 март 2019 година.

ХРИСТИЯНА ЛОИЗУ

    Социални мрежи