ГЪЛЪБ ДОНЕВ Галерия

ГЪЛЪБ ДОНЕВ

ПОЛИТИК АДМИНИСТРАЦИЯ

28-02-1967г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Гълъб Спасов Донев е български политик, министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Огнян Герджиков, секретар по социална политика и здравеопазване на президента Румен Радев. Женен.

Роден е през 1967 г. в София. Завършва 35-а руска езикова гимназия в родния си град. След това завършва политически профил във военновъздушното училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Завършва магистратура по финанси в УНСС, а след това и право в Русенския университет. Специализирал е бизнес и мениджмънт в УНСС. В периода 2001 – 2007 е директор на дирекция „Условия на труд и управление при кризи“ към Министерството на труда и социалната политика. Между 2005 и 2006 г. изпълнява длъжността главен секретар в Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на НОИ и изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. От 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж. На следващата година е назначен за заместник-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.[1]

От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. След това е заместник-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната. От 27 януари до 4 май 2017 г. е министър на труда и социалната политика.

ГЪЛЪБ ДОНЕВ

    Социални мрежи