ЕВА МАЙДЕЛ Галерия

ЕВА МАЙДЕЛ

ПОЛИТИК

26-01-1986г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Ева Майдел е родена и израснала в София, а в момента живее между София и Брюксел със съпруга си Никлас и сина си Константин.

Тя има бакалавърска степен по „Международни отношения и бизнес администрация” от американския университет „Джон Кабот” в Рим, както и следдипломни специализации по лидерство от Harvard Kennedy School и Оксфордския университет.

Ева Майдел е работила в Международната организация за правно развитие (IDLO) и има петгодишен опит в Европейския парламент като координатор на делегацията на ГЕРБ/Европейска народна партия (ЕНП) и като съветник на евродепутата Илиана Иванова.

След успешна предизборна кампания през юли 2014 г. Ева Майдел стана член на Европейския парламент като представител на партия ГЕРБ и ЕНП. Фокусът на работата й оттогава насам е насочен към три приоритета: качествено образование, силна индустрия и повече възможности за предприемачите чрез технологии. 

През мандата 2014-2019 г. е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO), както и на Делегациите за връзки с Китайската народна република и САЩ. Също така е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON).

На европейските избори през 2019 г. Ева Майдел е преизбрана за член на ЕП от групата на Европейската народна партия. В момента тя е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE), Специалната комисия по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера (AIDA), където е координатор и говорител на групата на ЕНП, както и на Делегациите за връзки с Япония и САЩ (D-JP). Също така е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). 

Сред другите позиции, които тя заема, са президент на най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа „Европейско международно движение” с мандат до 2023 г., инициатор и член на сдружение Образование България 2030, координатор на Мрежата на младите евродепутати от ЕНП, заместник-председател на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа” (SME Europe), член на Дигиталната интергрупа. Ева Майдел е член на Националния изпълнителен съвет на Предприемачи-ГЕРБ и почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България.

ЕВА МАЙДЕЛ

    Социални мрежи