ЕЛЕН КОЛЕВА Галерия

ЕЛЕН КОЛЕВА

АРТИСТ

31-03-1984г./

ЗОДИЯ   ОВЕН

Елен Колева е актриса. Преди година звездата от „Шивачки” заяви, че  забраната на културните прояви на закрито, оставя без доходи близо половината български артисти и тя спешно си търси работа. Останала без роли в театъра и киното, от месеци насам тя се занимава с космоенергетика, като дори има свой кабинет, в който приема пациенти. Накратко дейността й представлява метод за лечение на хора, растения и животни на база тяхното биополе

Елена Николаева Колева е родена на 31 март 1984 г.

Завършва НАТФИЗ през 2007 г., специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на Димитрина Гюрова. Още по време на следването си се снима в редица късометражни и пълнометражни филми – "Последната спирка”, „Ден и нощ“, „Църква за вълци“ (12-сериен филм), „Карго“, „Аварийно кацане“. Ролята, която я изстрелва към успеха, е във филма „Шивачки“, с която печели награда за най-добра българска актриса през 2007 г.

Преди година открива влечението си към гмуркането и завършва курс за водолази. Преминала е обучение и в музикална школа с профил „пиано“. В продължение на 14 години е танцувала класически и модерен балет, а в момента нейната танцувална страст е фламенкото.

Първата ѝ изява като водеща е в Lord of The Chefs. През пролетта на 2013 г. участва в третия сезон на шоуто Dancing Stars. Тя си партнира с професионалиста Калоян и накрая на Dancing Stars Елен завършва на трето място в състезанието.

Дублира във филмовата поредица „Хотел Трансилвания“, „Сами вкъщи“ и „Малката стъпка“.

Филмография

  • 2004 – „Църква за вълци“ – Мая, дъщеря на Йордан
  • 2007 – „Шивачки“ – Елена
  • 2008 – „Забранена любов“ – София Йорданова, бивша проститутка
  • 2010 – „Аварийно кацане“
  • 2012 – „Чужденецът“ – Учителка по френски
ЕЛЕН КОЛЕВА

    Социални мрежи