ЕКАТЕРИНА ГУМНЕРОВА Галерия

ЕКАТЕРИНА ГУМНЕРОВА

ЖУРНАЛИСТ ПИСАТЕЛ

10-02-0000г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Катя Гумнерова e известна публицистка и киносценаристка. Родена e в Пловдив, но още от ученическите си години живее със семейството си в София. Следва в Академията за театрално и филмово изкуство към ДЕФА в Бабелсберг, край Берлин. Впоследствие завършва ВГИК в Москва.
Съсценаристка е заедно с Рустам Ибрахимбеков на игралния филм “Споделена любов”, съвместна продукция между студия “Бояна” и “Мосфилм”. Била е редактор в Киноцентъра, включително и на култовия филм на Радичков и режисьора Христо Христов “Последно лято”.
След това 17 години е редактор във в. ”Народна култура”, като 5 от тях прекарва като кореспондент в Берлин, където работи съпругът й Валентин Измирлиев, водещ на добилото голяма популярност след промените политико-публицистично предаване по БНТ “Клуб 7”.
Била е редактор в културния отдел на в. ”24 часа”, както и главен редактор на сп. ”За жената” и две години – главен редактор на сп.”Образование и кариера”.
Съавтор е с  писателя емигрант в САЩ и потомствен дъновист Атанас Славов на документален филм за Петър Дънов. Автор е и съставител на много книги - последните две от коита са: стихосбирката "Червеният бик" и "Аз съм българче в чужбина" - приказки за малки и големи.

ЕКАТЕРИНА ГУМНЕРОВА

    Социални мрежи