ДИНЧО ГЕНЕВ Галерия

ДИНЧО ГЕНЕВ

ЛЕКАР АДМИНИСТРАЦИЯ

24-02-1965г./

ЗОДИЯ   РИБИ

Д-р Динчо Генев е зам.-управител на УМБАЛ "Софиямед", подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)

Д-р Динчо Генев е завършил висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност „Вътрешни болести“ и „Здравен мениджмънт“ от Медицински университет-София. Работил е в общинската болница в Харманли и е бил неин управител.

Избиран е два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници.
През 2013 г. той е кандидат за поста управител на НЗОК заедно с д-р Румяна Тодорова. Месец по-късно, след като тя е избрана за управител, д-р Генев заема поста подуправител на НЗОК.

Д-р Динчо Генев ще изпълнява длъжността подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от касата.

Д-р Генев е роден на 24 февруари 1965 г. Завършил е висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност "Вътрешни болести" и "Здравен мениджмънт" от Медицински университет-София. От 1988 г. работи в общинската болница в гр. Харманли, а от 2008 г. до сега е неин управител.

Д-р Генев е избиран два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в гр. Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници.


    Социални мрежи