БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ Галерия

БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ

РЕЖИСЬОР АДМИНИСТРАЦИЯ

25-01-1961г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Борислав Чакринов - театрален режисьор, директор на Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“.
Роден е на 25 януари 1961 г. в гр. Плевен.
Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” специалност театрална режисура през 1985 г.
След дипломирането си започва работа в Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен, като режисьор, а за периода 1987 – 1988 г. е и негов директор. След това работи в Театър „София” (1988-1990 г.). От 1990г. до 1993 г. е директор на МГТ „Зад канала”. От 1998 г. до днес работи в Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас отначало като режисьор, а впоследствие поема и неговото ръководство.

На сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска” създава едни от най-запомнящите се спектакли – „Кралят умира” от Йонеско, „Смъртта на търговският пътник” от Артър Милър с участието на Йосиф Сърчаджиев, „Бащата” от Стриндберг, „Двамата веронци” и „Както ви харесва” на Шекспир, „Чичовци” по Иван Вазов, „Големанов” от Ст.Л. Костов, „Когато гръм удари” от П. К. Яворов и много други.

Поставил е над 120 спектакъла на почти всички театрални сцени в България. Често е канен за постановки и в Русия, в градовете  Москва, Санкт Петербург и Саратов.

През 1999 г. поставя началото на Международния театрален фестивал „На брега”, който през годините се превръща в една от емблемите на културния живот в Бургас. В различните издания на фестивала гостуват едни от най-изтъкнатите имена в сферата на театралното изкуство у нас и в чужбина. На сцената на Бургаския театър са представени култови театрални спектакли. Всичко това превръща фестивала в едно от най-очакваните есенни събития в Бургас.

Постановки с участието на Борислав Чакринов

"ЖИВОТ КАТО НА КИНО"  "BLACKBIRD /ЧЕРНО ПТИЧЕ/"  "ДВАМАТА ВЕРОНЦИ"  "ИЗГУБЕНИ В ЗВЕЗДИТЕ"  "ХОРОВОД"  "СМЪРТТА НА ТЪРГОВСКИЯ ПЪТНИК "  "БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ"  "ЧИЧОВЦИ"  "ИЗГУБЕНИ В ЗВЕЗДИТЕ"  "БАЙ ГАНЬО В ТЕАТЪРА"  "СВИРЕПО НАСТРОЕНИЕ"  "МОЛИ СУИНИ"  "ТЪРГОВЦИ НА ПРЕЗЕРВАТИВИ"  "ОСКАР"  "ОСКАР"  "ЧОВЕКОЯДКАТА"  "ДИАГНОЗА: ЕДИТ ПИАФ!"  "ОКО ПОД НАЕМ"  "ВИК ЗА ЛЮБОВ"  "ОМАЙНА УТРИН"  "ЛЮБОВЕН КРЪГОВРАТ"  "ДИАГНОЗА: ЕДИТ ПИАФ! - ГОСТУВА ДТ БУРГАС"  "ДЯДО ВАЗОВ ГЛЕДА!"  "МАЛКО КОМЕДИЯ"  "ТРЕТОТО ОКО"  "ИСТИНАТА"  "ЛЪЖАТА "  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ - ГОСТУВА ДТ-ЯМБОЛ"  ""АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ""  "МРАК - ГОСТУВА ДТ - БУРГАС"  "ДА МИНЕШ ПОД ДЪГАТА - ГОСТУВА ДТ "АДРИАНА БУДЕВСКА", БУРГАС"  "ДВУБОЙ- ГОСТУВА ДТ ЯМБОЛ"  "ДВУБОЙ- ГОСТУВА ДТ ЯМБОЛ"  "ДА МИНЕШ ПОД ДЪГАТА"  "ДА МИНЕШ ПОД ДЪГАТА"  "ДА МИНЕШ ПОД ДЪГАТА"  "ЛЪЖАТА"  "УМОПОМРАЧЕНИЕ"  "ГОСТУВА ТЕАТЪР ВИВА АРТЕ: ЛЪЖАТА - НА ОТКРИТО"  

БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ

    Социални мрежи