БОРЯНА СЛЪНЧЕВА Галерия

БОРЯНА СЛЪНЧЕВА

ЛЕКАР АДМИНИСТРАЦИЯ

02-04-0000г./

ЗОДИЯ   ОВЕН

Проф. д-р Боряна Слънчева дм е национален консултант по неонатология, началник на Неонатологична клиника в СБАЛАГ „Майчин дом“ – София. Член е на дружеството по акушерство и гинекология и е в управителния съвет Асоциацията по неонатология.

Проф. Боряна Слънчева е специалист по неонатология и педиатър в София с 37 години опит. В проучване на Дарик радио, проф. Слънчева е призната от своите колеги за един от Най-добрите лекари в България в специалност Неонатология. Работи в областта на продължителната дихателна реанимация, проблеми в адаптацията при недоносени с много ниско тегло, проблеми на вродените бактериални инфекции и назокомиални инфекции в неонаталните интензивни отделения, антибиотична политика, проучвания на бъбречната функция при недоносените деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

  • Завършва Медицински университет София през 1979 г. Своите специалности Педиатрия и Неонатология придобива през 1986 г. и 1988 г.

КВАЛИФИКАЦИИ

  • - Придобита квалификация по ехография;
  • - Водещ изследовател в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при деца с ниско и екстремно ниско тегло.

Проф. Слънчева започва своята кариера през 1980 г. в СБАЛАГ Майчин дом, където работи и до днес като Началник на Клиниката по неонатология. Практикува и в педиатричния кабинет на ДКЦ Св. Врач и Св. Св. Кузма и Дамян.

БОРЯНА СЛЪНЧЕВА

    Социални мрежи