БОРЯНА МАНОЛОВА Галерия

БОРЯНА МАНОЛОВА

БИЗНЕС

23-12-0000г./

ЗОДИЯ   КОЗИРОГ

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens, България, където управлява над 500 служители. Една от общо 3 жени, заемащи поста главен изпълнителен директор в Siemens в глобален мащаб. Г-жа Манолова е магистър по електротехника и по мениджмънт и фирмено управление. През 2014 г. защитава докторска степен по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане”. Завършила е курсове за лидерство и предприемачество в Bocconi, Италия, и INSEAD, Франция.

Г-жа Манолова е сред съоснователите на Съвет на жените в бизнеса в България и негов председател. В създадената от съвета Лидерска академия се обучават на лидерски умения  дами от малкия и средния бизнес. Целта на сдружението е да насърчи професионалното развитие на жените и израстването им в мениджърски позиции.

Омъжена е, съпругът й също е мениджър. Имат дъщеря – студентка.

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens България, световен лидер в сферите на електификацията, автоматизацията и дигитализацията. Професионалният си път започва в Агенцията по заетостта към Министерството на труда, след което е избрана за регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции с център в град Русе. Между 1998 и 2007 г. тя успешно управлява бизнеса в България на „Атлас Копко Лифтън“, част от шведската група Atlas Copco – водещият световен доставчик на решения за минно-добивната, енергийната и строителна индустрии.

Боряна Манолова е магистър по финанси на Стопанската академия в Свищов, магистър-инженер по микроелектроника и доктор по енергиен мениджмънт в промишлеността на Русенския университет.

Освен председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, тя е заместник-председателн на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През 2014 година д-р Манолова е избрана за Мисис „Икономика“ на авторитетното списание „Икономика“.

БОРЯНА МАНОЛОВА

    Социални мрежи