АНТОН ПОРЯЗОВ Галерия

АНТОН ПОРЯЗОВ

АРТИСТ ТВ ВОДЕЩ

05-04-1987г./

ЗОДИЯ   ОВЕН

Антон Порязов, актьор, участвал е в наши и в чужди продукции – „Под прикритие“, „Откраднат Живот“, „Столичани в повече“ , „Ние, нашите и вашите“, „Нокаут“, „Код Лондон с Джерард Бътлър и Морган Фриймън“, „300: Възходът на една империя“, „Непобедимите 3“. Той е младежът от рекламата на Lidl „Кой продава продуктите ни най-добре“. Очаква се премиерата на филма COVID-20, където е в главната роля  

От 2015 г. учи актьорско майсторство в националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в майсторския клас на проф. Стефан Данаилов. Преди това завършва едногодишно училище със специалност актьорско майсторство за драматичен театър отново в НАТФИЗ в клас с художествен ръководител проф. Надежда Сейкова, както и кино-актьорско майсторство в осем месечната школа на New Actors Film Generation. Учил е и в едно от най-добрите студиа в Холивуд за последните пет години - Antony Meindl `s Actor Workshop (AMAW). Има Сертификат от "Ямамото НО театър" за придобити умения по Японски класически театър "НО" ниво 3, както и сертификат -курс за усъвършенствне на американски диалект с преподаватели Джонас Толкингтън и Джей Ар Еспосито.

Първото му участие е във втората част на филма "300" - "300 Възхода на една империя". Една от първите роли (2012г) на Антон е Хъски в българския телевизионен сериал '' Шменти капели: Легендата '' на Влади Въргала. Малко по-късно той печели малка роля в английско-италианския филм "IndexZero", с участието на Саймън Мерелс, който е известен с ролите си в "Спартак: война на прокълнатите", "Семейни дела" и "Коприна". Във филма '' Проход в ада '', режисиран от Дани Лернър, Антон играе войник на американската армия, наречен Ерик. Там той действа заедно с актьора Дилън Брус, известен със своите роли в "CSI New York", "Arrow", "Las Vegas", "Unstoppable" и много други.
За работата си в "The Expendables 3" Антон получил личен подарък от Kellan Lutz. Антон изигра Red Coat във филма "Stonehearst Asylum", с участието на Бен Кингсли, Майкъл Кейн и Кейт Бекинсейл. Участвал и в български телевизионни сериали като "Столичани в повече", "Връзки", "Откраднат Живот", както и много късометражни филми и реклами (включително и за Aquafresh). Той беше домакин на концерт в балетното училище Класик-М, което се проведе в "Независим театър" в България. Антон играе инспектор Стоев в най-успешния български телевизионен сериал "Под Прикритие", който се продава в над 140 страни по света. През 2017 г. - Антон изиграва ролята на Росен в българския телевизионен сериал '' Ние, нашите и вашите '', и ще го видим във филма "Колата" продуциран от "Universal Studios", където си партнира с Грант Бауър, познат от ролите му в " Истинска кръв "," Изгубени "и" Убийствен елит ". Във филма "Поробени", копродукция между Англия и Nu Boyana Film Studios, Антон се отдалечава от комфортната си зона, като играе първата си негативна роля. Последните му проекти са в новия международен телевизионен сериал "TORQUE", в който участва като инспектор Банев и в сезон 2 на ABSENTIA, където играе ролята на д-р Bryan Tailor с една от звездите в поредицата - Neil Jackson.

Антон Порязов е действал на сцената в театрална трупа "А Защо не!", режисирана от Николай Акимов - ( Клиника на третия етаж). Играл е ролята на Луиджи в спектакъла на Дарио Фо - "Няма да платим, няма да платим" режисиран от проф. Стефан Данаилов и д-р Росица Обрешкова на сцената на Драматичен Театър Пловдив. В момента играе на цената в "НАТФИЗ" в спектакъла "Кръв и Власт" по Шекспир отново с режисьр проф. Стефан Данаилов и д-р Росица Обрешкова. Антон бе домакин на събитие, наречено Kinematograf.bg - най-голямата платформа за късометражни филми в България и на Балканите, както и Международния летен фестивал за гимнастика, който се провежда всяка година в България (International Summer Gym Festival) .

В свободното си време Антон Порязов се занимава със спорт. Обучението му по каскади в националната спортна академия (НСА) подготвя добре Антон за каскадите му във филма на Валери Милев "Код Червено" (с участието на Башар Рахал).В момента тренира Шотокан карате "DO" и стрелба с огнестрелни оръжия. Играл е футбол в отбора на ЦСКА пет години и има сребърен медал по тенис на маса. Антон говори български, английски и руски.

Той е с различни на цвят очи по рождение.

АНТОН ПОРЯЗОВ

    Социални мрежи