АНДРЕ ТОКЕВ Галерия

АНДРЕ ТОКЕВ

ГОТВАЧ

16-12-1968г./

ЗОДИЯ   СТРЕЛЕЦ

Андре Токев е роден в Лайпциг, Германия, на 16 декември 1968 г. Баща му е българин, а майка му германка. Детството му преминава между традиционните кухни и на двете страни. Учи за готвач в профилираното училище в Банкя. Обучението си за главен готвач завършва в Германия. В момента е председател на Асоциацията на готвачите в България и главен готвач в хотел „Хилтън“. Женен, с две дъщери. Той е готвил за Бил Клинтън, Дъстин Хофман, Вал Килмър, Шарън Стоун и още много други известни личности.
Aндре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е  роден е  Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява своя ресторант ANDRé, както и най-новата концепция Old is New, съчетаваща в себе си ресторант, бар, галерия и място за общуване, разработена съвместно с дъщеря му Елиза.

Андре е известен в гилдията и на зрителите на bTV с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

АНДРЕ ТОКЕВ

    Социални мрежи