АЛБЕНА ВУЛЕВА Галерия

АЛБЕНА ВУЛЕВА

ЖУРНАЛИСТ

16-12-1975г./

ЗОДИЯ   СТРЕЛЕЦ

Албена Валентинова Вулева е родена на 16 декември 1975 г. в Ленинград, СССР.

Албена  Вулева започва кариерата си като момиче на късмета на Къци Вапцаров. Телевизионна водеща е на българското телевизионно предаване „Сигнално жълто“. Вулева е работила в телевизиите „ВЕК“, „Евроком България“, а от 2002 г. работи в телевизия „СКАТ“. През март 2011 г., поканена от Люба Кулезич, на 3 април 2011 г. стартира новото светско развлекателно предаване „Панаир на суетата“ по TV 7. Предаването е свалено от ефир в края на януари 2012 г. В началото на октомври 2013 г. Албена Вулева се завръща в ефир с най-новото си авторско предаване „Психодиспансер“ по „Евроком“, което се излъчва всеки петък от 23 часа, като пилотният брой е излъчен на 4 октомври 2013 г.

На 15 септември 2014 влиза във „VIP Brother: Образцов дом“. Участието и се превръща в едно от най-запомнящите се. Стига до финал, завършвайки на пета позиция.

Майка ѝ е рускиня – Людмила Захажаева-Николова, а баща ѝ българин – Валентин Николов.

През 2018 г. влиза в Big Brother: Most Wanted.

В „Сигнално жълто“

През 2003 г. Вулева завежда дело в Районния съд в Балчик срещу водещия Слави Трифонов за нанесени според нея лека телесна повреда и публична обида, твърдейки, че умишлено е излял халба бира в лицето ѝ.[1] Съдът оправдава подсъдимия поради показания на свидетели, че Трифонов се е спънал и заливането е случайно. Вулева обжалва решението в Добричкия окръжен съд, което бива прекратено през 2006 г. поради изтекла давност.

През лятото на 2007 г. предаването е осъдено от композитора Стефан Диомов заради „неприкрити, тенденциозни и злоумишлени нападки, съдържащи неверни, позорящи обстоятелства и приписващи на Диомов престъпления и прояви на корупция“. В средата на август 2008 г. предаването е свалено от ефир, а водещата – освободена от телевизия СКАТ.

АЛБЕНА ВУЛЕВА

    Социални мрежи