АДРИАН РАЧЕВ - РУМЪНЕЦА Галерия

АДРИАН РАЧЕВ - РУМЪНЕЦА

ПЕВЕЦ БИЗНЕС

09-02-1979г./

ЗОДИЯ   ВОДОЛЕЙ

Румънеца е роден на 09 Февруари 1979 година в град Букурещ (Румъния). Румънеца е музикален псевдоним, а истинските имена на певеца са Адриан-Михай Рачев. Адриан е живял 11 години в Румъния, след което се установява в България.
Той завършва средното си образование с профил "биология", а Висшето му е със специалност "право". Румънеца добива популярност  през 1996 година, след като заедно с Георги Енчев създават рап дует познат в чужбина като R&E.
От 1996 година до 1997 година в импровизирано студио създават песните си "Мене не ме познаваш" и "Мухата". Те първоначално се пускат по радио "Тангра" и са в класацията на български песни в Топ 20.
След този успех хитовете се въртят и по "Дарик радио" и "Хоризонт". Дебюта им на сцена е през 1999 година на фестивала в град Добрич, където печелят второ място за млади изпълнители с песента "Мене не ме познаваш".
Същата година печелят Трета награда за млад изпълнител на "Златния Орфей", а два месеца по-късно на фестивала "Есенен бриз"вземат първа награда. Музикалната компания POLYSOUND е заинтригувана от младите таланти и подписва договор с тях като става техен продуцент. Именно тя издава песента им "Пипни ме тук", която става мегахит.
Румънеца и Енчев сменят продуцента си с Васко Теслата, с когото записват първият си албум "Румънеца и Енчев" на 03 Октомври 2001 година.
Следват албумите "Румънеца и Енчев 2" през 2003 година,  "Етно" 2006 година, "Заедно завинаги" 2008 година и от 2012 година "Слънцето и ти".    

Двамата са създатели на собствена продуцентска компания "Селект мюзик", както и на Фондация "Румънеца и Енчев". В различни градове организират фестивалите "Мези", които са с благотворителна цел, и през 2018 г. първия по рода си "Патриотичен фестивал".

АДРИАН РАЧЕВ - РУМЪНЕЦА

    Социални мрежи