БТВ

БТВ

bTV Media Group е водещият източник на информация, с най-високо доверие и предпочитано място за позитивно развлечение на българския пазар. Медията привлича най-много телевизионни зрители с качествена, надеждна, интригуваща и разнообразна локална и чуждестранна продукция.

Част от портфолиото на bTV Media Group са телевизионни канали, радиостанции, дигитални платформи и бранд за киноразпространение.

Основният канал на групата, bTV, e първата българска частна национална телевизия. Създадена е през 2000 година и запазва и до днес водеща позиция сред зрителите. 

Новините и актуалните предавания на bTV са безспорен лидер по отношение на доверието на зрителите и многократно са посочвани като най-предпочитан и достоверен източник* на информация в различни проучвания. Новинарското съдържание е в ръцете на най-изявените и уважавани журналисти в страната, които всяка година получават признание за работата си и с десетки престижни награди. Те имат достъп до най-съвременните технологични решения, за да представят работата си на световно ниво. 

bTV е телевизията, която предоставя висококачествено, разнообразно и вълнуващо развлекателно ТВ съдържание в България. В него зрителите откриват възможно най-пъстрата и богата палитра от човешки истории, гледни точки и житейски опит, представени по въздействащ начин от обичани ТВ лица и с безкомпромисно високо качество на продукцията.

bTV е най-високотехнологичната телевизия в България, която задава тенденциите в областта у нас. След като първа въведе HD качество на картината, bTV внедри и технологията добавена реалност и много иновативни инструменти за интерактивно представяне на информация, в синергия със социалните мрежи и потребителско съдържание. През 2019 година bTV реализира най-мащабния технологичен проект в историята си с въвеждането на уникално за Централна и Източна Европа интегрирано 360-градусово студио.

bTV Media Group осигурява взаимодействие между всички канали в групата, така че да позиционира висококачествените си продукции еднакво успешно в телевизионна, онлайн и радио среда.

bTV е социално ангажирана – не само с най-мащабната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“ и подкрепата на различни социално значими каузи, но и с отговорното си съдържание, близко до ценностите и приоритетите на хората.

*Според проучвания на „Отворено общество“, GfK и „Маркет линкс“ през последните години.

Тематичните ТВ канали на bTV Media Group са bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Lady и RING. Те се излъчват във формат 16:9 и се разпространяват в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори. Прочетете повече >>

bWeb е дигиталното портфолио на bTV Media Group, което включва bTV.bg, bTVPlus.bg, btvnovinite.bg, VOYO.BG, LadyZone.bg, Zodia.bg, Bistro.bg, Dalivali.bg и bTV International. Прочетете повече >>

bTV Radio Group включва пет радиостанции - bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock. Прочетете повече >>

bTV Studios е брандът, под който от 2013 година bTV Media Group разпространява блокбъстъри от всички жанрове и държави в българската кино мрежа.

Визия и мисия

Ангажимент на bTV е да бъде основният източник на надеждна и обективна журналистика, позитивни и конструктивни български развлекателни предавания и вълнуващи оригинални сериали - с безкомпромисно качество на продукцията.

bTV развива силни и популярни лица с високо доверие.

bTV налага тенденциите в медийните технологии, които помагат на зрителите да се фокусират върху важната и достоверна информация.

bTV работи според най-високите професионални и етични стандарти, с ангажимент да остане предпочитания партньор на рекламната индустрия.

Важна част от мисията на медийната група е чрез социално-отговорните си инициативи и кампании да бъде двигател за преодоляването на важни проблеми, които засягат цялата общественост.

bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е собственост на международната компания PPF Group. PPF оперира в 24 държави в света, като инвестира в сегменти като финанси, недвижими имоти, инженеринг и биотехнологии. В световен мащаб в PPF работят 135 000 души. Компанията притежава и оперира мобилните оператори 02 и Telenor на шест централноевропейски пазара, включително Теленор България у нас.

Действителен собственик на „БТВ Медиа Груп“ ЕАД, по смисъла на § 2, ал. 1, т. 1 от допълнителните разпоредби на Закона за мерките срещу изпирането на пари, е Рената Келнерова, като назначен администратор на имуществото на покойния Петр Келнер.


    Социални мрежи