TV
BALKANIKA TV

BALKANIKA TV

Balkanika Music Television е наднационална музикална сателитна телевизия, която предлага 24-часова, първа по рода си, уникална развлекателна програма, насочена към публиката в България, в балканските страни и трайно заселените балканскиобщности.

Balkanika Music Television обединява музикални проекти от Балканите и ги представя в точен хит подбор и това я прави единствената сред музикалните програми, предлагани на българския, балканския и световен телевизионен пазар.

Balkanika Music Television започва да излъчва на 15 август, 2005 в SD формат, а от юни 2013 се предлага и в Full HD формат. Телевизията е част от медийната група „Кю Мюзик Медия Груп“ ООД, част от Music Media Cluster.

Balkanika Music Television представя музикалното богатство на страните на Балканския полуостров – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Румъния, Северна Македония,  Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Телевизията е мост на Балканите –  обединява музиката на региона, независимо от географски, политически, икономически, религиозен или етнически произход.

Balkanika Music Television представя съвременната музика от Балканите. Музикалните стилове, които са застъпени в телевизията са поп, рок, денс, r’n’b, етно, хип-хоп и други, прецизно балансирани по отношение на интересите и нагласите на публиката. В допълнение към клипа селекция от всички страни на Балканския полуостров, на телевизионни предавания големи концерти, популярни фестивали и други важни събития на Балканите.

Мисия

Balkanika Music Television е музикален и културен мост на Балканите. Телевизията забавлява, обогатява музикалния вкус и поощрява толерантността, обединявайки музикалното и културно богатство на целия Балкански полуостров, независимо от географското, политическото, икономическото, религиозното или етническото значение.

Balkanika Music Television е медия, в която балканските художници могат да представят своите проекти извън своите национални граници, а също и чрез нея да се запознават с музикалното богатство на страните от региона. За зрителите това е единственият носител, където могат да гледат видеоклипове от всички балкански страни.

Философия

Balkanika Music Television забавлява и в същото време информира зрителите за Балканска музика, изкуство и култура според представянето на народите на Балканския полуостров – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Румъния, Северна Македония,  Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Тя определя като телевизия на всички балкански народи, независимо от тяхната възраст, пол, националност, религия, етническа принадлежност и местожителство.


    Социални мрежи