FOREO СТАРТИРА КАМПАНИЯТА „КРАСОТАТА Е ИЗЯВЛЕНИЕ“ СРЕЩУ ОСТАРЕЛИТЕ СТАНДАРТИ ЗА КРАСОТА

FOREO СТАРТИРА КАМПАНИЯТА „КРАСОТАТА Е ИЗЯВЛЕНИЕ“ СРЕЩУ ОСТАРЕЛИТЕ СТАНДАРТИ ЗА КРАСОТА

Проучване на шведският beauty-tech гигант показва, че 34% от хората са се чувствали дискриминирани на работно място заради лош вид на кожата 

Шведската beauty-tech компания FOREO стартира глобална кампания „Красотата е изявление“, подчертавайки, че красотата е по-скоро избор, отколкото отличителна черта. С нея – именно на днешния Международен ден на жената, FOREO се изправя срещу вековните стереотипи за красота и дискриминацията.

„Ние от FOREO винаги търсим начини да накараме хората да се чувстват добре и да им дадем мотивация да следват мечтите си и стремежите си за успех. Повечето вярват, че красотата поражда увереност, но ние знаем, че увереността и уникалността са това, което те прави наистина красив. Този Международен ден на жената ние искаме да подарим на всички красиви жени увереност, така че за първи път нашата специална празнична оферта включва LUNA 3 plus, бестселъра на FOREO, оборудван с нашите три ключови технологии: T-звукови пулсации, термо технологии и микроток“, сподели Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

FOREO наскоро проведе изследване, за да проучи „бюти маниите“ през различните епохи на човешката еволюция и откри, че дори в праисторически времена общоприетата красота изглежда е следвала определени стандарти. Тя е асоциирана с добротата и следователно на „красивите“ членове на всяко племе се е гледало като на по-фини, по-здрави и наистина по-честни. Днес има не едно проучване, което разкрива, че усещането за това кой е красив се появява още от раждането. Дори 6-месечните бебета предпочитат да гледат и да общуват повече с индивиди, които имат обективно по-красиви лица, което оборва стандартното схващане, че хората научават кое е и кое не е красиво само чрез процеса на социализация.

Друг интересен феномен около схващанията за красотата е възходът на пулхрономиката, сравнително нова област в икономиката. Авторите на тази теория са установили, че съществуват „премия за красота“ и „наказание за грозота“ на работното място, при социалните преговори и на брачния пазар. Според техните констатации е по-вероятно привлекателните хора да бъдат наети, да работят по-продуктивно и печелившо, да получават по-значително заплащане, да договарят заеми при по-добри условия и да имат по-красиви и високообразовани брачни партньори.

„Докато изследванията може да са показали, че симетрията на лицето има тенденция да се възприема като по-конвенционално красива, еволюцията ни научи, че има тенденция стандартите за красота да се променят драстично в течение на десетилетия, дори години. Едно нещо обаче, което изглежда остава вечно, е красотата, която блести отвътре навън и FOREO цели да ви даде увереност, за да разкриете истинската си, естествена красота, която идва с проявата на смелост, автентичност и ви кара да се откроявате. Тази уникална красота, която всеки човек носи в себе си, е избор, тя е много по-мощна и трайна от всяка естетика или бюти тенденция“, коментира Трупчевич.

 Не всичко е позитивно обаче и за „красивите“ хора, особено жените, тъй като изследванията показват също, че дамите, които са много привлекателни, могат да бъдат в неравностойно положение на пазара на труда, особено при традиционно мъжките професии. С близо 70% от служителите жени и 60% от тях на ръководни позиции, FOREO цели да разбие стъкления таван, вървейки по пътя към равенство на работното място.

 „FOREO ще продължи да се противопоставя както на половата дискриминация, така и на робуването на стандарти за красота, като правим това, което правим най-добре, а именно да подаряваме на хората увереност и им даваме възможност да бъдат истински красиви като бъдат себе си, демонстрирайки своята уникална, естествена красота вместо фалшиви и напудрени лица“, казва Трупчевич.

 Той продължава: „Ако обаче се борите и имате нужда от малко помощ по отношение на самочувствието, нашата авангардна технология може да бъде решението, което ще ви осигури комфорт. Тъй като около 34% от хората заявяват, че са се чувствали несправедливо съдени на работното си място заради лоша кожа, добрият режим на грижа за кожата е ключов.

Шведският козметичен гигант е популярен най-вече със своята емблематична продуктова гама LUNA, най-меките и чисти силиконови четки за почистване на лице в света. LUNA постави FOREO на световната карта като синоним на „инструмент за грижа за кожата“ и даде началото на глобалното пътуване на марката. Всички устройства от гамата LUNA са оборудвани с T-звукови пулсации, които са запазената марка на FOREO и преминават през по-дълбоките слоеве на кожата, стимулират притока на кръв и доставят кислород на повърхността, като същевременно премахват замърсяванията в порите. LUNA разполага с меки силиконови влакна, които гарантират дълбоко, но нежно почистване, оставяйки кожната бариера непокътната, като същевременно елиминират до 99,5% от натрупаните токсини (следи от грим, излишен себум и мъртви клетки).

LUNA 3 plus е уред почистване на лице с термални и микротокови фукции, който осигурява най-луксозното термо почистване на лицето, като същевременно тонизира и масажира кожата. Устройството разполага с термотехнология с 8 термични точки на допир, които се нагряват до оптимална температура на почистване, които заедно с T-звуковите пулсации гарантират постигането на изключително чиста кожа. Температурата на четката се приспособява към естествения баланс на влагата на кожата, докато нежната топлина разхлабва себума, задържан под повърхността на кожата, без риск от изсушаване на кожата.

В допълнение, LUNA 3 plus предлага и неинванзивен лифтинг на лицето, тъй като задната ѝ страна е оборудвана с микроток, който нежно стимулира кожата с ниско ниво на електрическа енергия, за да помогне за постигане на стегната и тонизирана кожа с младежки блясък. Микротоковата технология увеличава производството на аденозин трифосфат (АТФ), който клетките използват за енергия и е от решаващо значение за клетъчните функции, включително образуването на колаген и еластин, отговорни за това, че съединителната тъкан е по-силна и по-гъвкава, оставяйки кожата ви по-стегната, по-млада и по-сияйна.

За да научите повече за FOREO, най-бързо развиващата се марка в света на технологиите за красота, и за да сте в крак с новостите около нея, посетете www.foreo.com или следвайте @foreo_bgr.

В България продуктите на FOREO може да бъдат закупени на foreo.com, в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg, в Zlatna Ribka и в Arlen.

За FOREO
Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА FOREO:

  • Мисията на FOREO е да озарява живота ви. Името е съкратено от „За всеки“ (FOR EVERYONE), защото се стремим да създаваме новаторски, достъпни решения, които носят щастие и полза за ежедневието на всеки. Когато се чувствате добре, изглеждате добре и нашата мисия е изпълнена.
  • FOREO (произнася се: ФОРЕО) е основана в Стокхолм, Швеция през 2013 г. от изобретателя Филип Седич, който има над 200 международни патента под своето име.
  • Само за 7 години компанията прерасна от козметичен start-up до глобална компания, в която работят над 3000 души в 22 глобални офиса на 5 континента.
  • Въз основа търсене в Google и други интернат търсачки, FOREO е най-бързо развиващата се марка устройства за красота в света.
  • Продуктите на бранда са налични в повече от 12 000 магазина, включително Sephora, H&M, Neiman Marcus, Macy’s, Barneys, Selfridges и много други в над от 77 държави.
  • FOREO е първата асоциация за потребителя, когато става дума за грижа за кожата в домашни условия с 1,5 милиона регистрирани потребители (в мобилното приложение FOREO For You) и повече от 36 милиона в световен мащаб, които притежават поне един продукт на FOREO.
  • През последните 3 години продуктите на FOREO са спечелили повече от 120 награди за дизайн и красота.
  • Продуктите на FOREO включват уреди за почистване на лице LUNA, смарт устройства UFO за оптимално нанасяне на кремове и маски за лице, устройства за тонизиране на лицето BEAR с микроток, звукови четки за зъби ISSA, масажор за очи IRIS, устройство за лечение на акне ESPADA и други продукти за грижа за кожата.

    Социални мрежи