Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивни писма на посланика на Ангола

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивни писма на посланика на Ангола

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивни писма на Алсино душ Празереш Изатa Франсишку да Консейсау, извънреден и пълномощен посланик на Република Ангола в Република България със седалище Белград, Сърбия.

По време на срещата бе потвърдено желанието за надграждане постигнатото до момента и задълбочаване на политическия диалог и търговско-икономическото сътрудничество между двете страни.

Заместник-министър Петрова подчерта, че страната ни отдава голямо значение на традиционно приятелските отношения с Ангола. Тя посочи, че освен структуриране на политическия диалог, е необходимо да се задълбочи сътрудничеството и между секторните министерства.

В хода на разговора заместник-министър Петрова и посланик Консейсау се съгласиха двете страни да продължат да надграждат традиционно добрите отношения и споделена експертиза в развитието на човешкия капитал и инфраструктурата, както и да положат усилия в конкретизирането на нови възможности за инвестиции и партньорство в оперативен план. За двете страни като ключова сфера за сътрудничество бе откроено образованието, като от анголска страна отново бе изразена благодарност за получената помощ за образованието на голям брой анголски младежи и военнослужещи,  както и за приноса на българските преподаватели за създаване на системата на средното и висшето образование в Ангола.

 

Още


    Социални мрежи