Заместник-министър Велислава Петрова разговаря с посланик Ерик Поп, постоянен представител на МОФ за Централна и Източна Европа

Заместник-министър Велислава Петрова разговаря с посланик Ерик Поп, постоянен представител на МОФ за Централна и Източна Европа

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с посланик Ерик Поп, постоянен представител на Международната организация на Франкофонията за Централна и Източна Европа.

Заместник-министър Петрова потвърди, че за България участието във Франкофонията е ключов политически приоритет и изрази задоволство от отличното сътрудничество с Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа (CREFECO), чието седалище е в София. Посланик Поп подчерта приноса и активната роля на България във Франкофонията.

Двамата събеседници отделиха специално внимание на възможностите за подпомагане на преподаването на френски език в българските училища и университети, усъвършенстването на познанията по френски език сред представителите на администрацията и разширяването на употребата на френския език в международните организации и европейските институции.

В рамките на посещението си, посланик Ерик Поп участва в редица срещи и събития, посветени на 20 март - Международния ден на Франкофонията.


    Социални мрежи