Заместник-министър Димитрова прие посланика на Хърватия Ясна Огняновац

Заместник-министър Димитрова прие посланика на Хърватия Ясна Огняновац

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова прие посланика на Хърватия в България Ясна Огняновац. Сред акцентите в разговора бяха единният отговор на Европейския съюз и НАТО на руското нахлуване в Украйна, отличните двустранни отношения, както и актуалните събития в региона на Западните Балкани.  

Двете страни отчетоха положителното развитие в двустранния диалог и изразиха желание за неговото задълбочаване във всички сфери от взаимен интерес. 

Заместник-министър Димитрова и посланик Огняновац се обединиха около мнението, че България и Хърватия, като споделящи общи ценности и близки партньори в ЕС и съюзници в НАТО, ще засилят сътрудничеството помежду си.

Предвид актуалната ситуация в Западните Балкани, заместник-министър Димитрова  изтъкна необходимостта от съвместни усилия за усилване на устойчивостта и стабилността в региона. Потвърди последователната българска подкрепа за европейската интеграция, като водещ в процеса на разширяване на ЕС остава принципът на собствените заслуги. 


    Социални мрежи