The French-Bulgarian Chamber of Commerce and Industry organizes a charity initiative in Sofia

The French-Bulgarian Chamber of Commerce and Industry organizes a charity initiative in Sofia

VIDEO

Френско-българската търговска и индустриална камара организира благотворителна иницатива в София

Доброволци от организацията и компаниите-членове раздадоха над 1500 порции топъл обяд на нуждаещи се в най-трудния и студен период от годината

7 февруари 2023 г., София – Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) организира благотворителна иницатива „Супа от сърце“ в София. Целта на инициативата бе да помогне на хора в неравностойно положение в най-трудния и студен период от годината. Екипът на ФБТИК и доброволци от компаниите-членове раздадоха над 1500 порции топъл обяд на нуждаещите се в столицата.

„Това е инициатива на членовете на ФБТИК с идеята да бъдем социално-ангажирани и да помогнем на хора в нужда. Надяваме се в бъдеще кампанията да достигне до повече хора, да се развие и не просто да раздадем 1500 порции за една седмица, а да можем да помогнем на хората през цялата зима“, сподели г-н Стефан Делайе, председател на УС на ФБТИК.

Сред компаниите, които се включиха в инициативата бяха Lesaffre, Proxiad, FM, Sodexo, Edenred, Ingram Micro, Legrand, Briz-2000, BNK, Danone, Lactalis, Aetos Trading, JCDecaux, J-Point, Arte.doc, Makaroon, Nestlé, Be best. Те допринесоха за осъществяването на кампанията с доброволци, хранителни продукти, финансова помощ, реклама, печатни материали, охранителни услуги и други. За приготвянето на храната и нейното транспортиране помогнаха от кетъринг компанията Matti’D и детска кухня Furisto.

„Идеята за тази кампания се роди с надеждата да дарим топъл обяд на хора, нуждаещи се. Оказа се, че в тези зимни месеци една голяма част от хората всъщност нямат възможност да се прехранват и ние обединихме усилия и средства през ФБТИК, за да осигурим топъл обяд за нуждаещите се, които виждаме, че стават все повече и повече“, сподели г-жа Венета Писарска, член на УС на ФБТИК и генерален мениджър на Lesaffre България.

Кампанията е вдъхновена от подобна инициатива, която съществува и във Франция вече повече от 35 години – „Ресторанти от сърце“.

**********************

За Френско-българската търговска и индустриална камара:

Френско-българска търговска и индустриална камара (ФБТИК) е организация с нестопанска цел, която обединява 240 френски, български и международни компании. Камарата е израз на воля от страна на българските и френските предприемачи да обединят сили, с цел да окуражават и развиват двустранните икономически и търговски отношения между двете страни. ФБТИК представлява френския бизнес в България и насърчава двустранните отношения между двете страни и подкрепя българските компании, които желаят да изнасят във Франция. Организацията подпомага за популяризирането на Франция в България и защитава интересите на членовете си пред българските институции. Освен това организира редовни събития с цел да развива сътрудничеството, както между членовете, така и с различни партньори.

За Lesaffre:

Lesaffre България е част от Lesaffre Group – експерт във ферментационните процеси с близо 170-годишна история. Абсолютен пионер в бранша през 1853-та, днес Lesaffre е сред лидерите на глобално равнище, която на 5 континента, в 185 държави, със 63 фабрики и 10 изследователски центъра. Lesaffre Group Inc. осигурява широк спектър от продукти за производството на хляб и хлебни изделия, хранителни продукти и добавки, напитки, животински храни и био-етанол. Българският филиал на Lesaffre е открит преди близо 25 години. Към момента в него работят 11 служители, които отговарят за вноса и дистрибуцията на продуктите на Lesaffre Group. Клиенти на компанията са почти всички хлебозаводи, както и всички големи и средни вериги за търговия на дребно в страната.


    Социални мрежи