България се завърна на Европейския панаир в Страсбург

България се завърна на Европейския панаир в Страсбург

Събитието бе част от инициативите по повод 30-та годишнина от членството на Република България в Съвета на Европа

В периода 2 до 11 септември 2022 г. в гр. Страсбург се проведе Европейският панаир, за пръв път за последните три години. Организаторите отправиха покана към България да представи своите култура и традиции в Парка на изложенията в града. Под заглавие „Опознай България“, на 10 септември се проведе концерт на композитора Росалин Наков и певицата Ивелина Цонева, както и представяне на български народни танци от ансамбъл „Феникс“ от град Базел.

Събитието бе и част от инициативите за честване на 30-годишнината от присъединяването на България към Съвета на Европа, като бе открито от посланик Мария Спасова, постоянен представител на България в организацията. В своето приветствие, посланик Спасова благодари за възможността да представи в столицата на Европа както съвременни български изпълнители, така и традиционната национална култура. Изведе на преден план важността на членството на страната ни в Съвета на Европа, най-значимата европейска организация, което ни вдъхновява и задължава да работим за по-модерна, икономически и социално по-развита държава в рамките на по-обединена и по-силна Европа.

Събитието се проведе при повишен интерес и бе реализирано със съдействието на Постоянното представителство на България към Съвета на Европа в Страсбург и Европейска асоциация „Кирил и Методий“.


    Социални мрежи