ХАЙЛАЙФ ПРЕПОРЪЧВА... МЕЖДУНАРОДЕН ЦИРКОВ ФЕСТИВАЛ ЗЛАТЕН КОН 28.09 - 01.10.2023, НДК, ЗАЛА 1

ХАЙЛАЙФ ПРЕПОРЪЧВА... МЕЖДУНАРОДЕН ЦИРКОВ ФЕСТИВАЛ ЗЛАТЕН КОН 28.09 - 01.10.2023, НДК, ЗАЛА 1

Звездни циркови спектакли изумяват българската публика

Фестивалът „Златен кон“ представя артисти и номера от световна класа

Най-мащабното цирково събитие у нас предстои тази есен. Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа „Златен кон“ ще се проведе от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. На манежа умения на границата на човешките възможности ще покажат бляскави таланти на българския и световен цирк. Билетите се продават в мрежите на kupibiletibg и bilet.bg.

Водещи на звездните спектакли са Драгомир Драганов, един от най-сърцатите радетели на цирка в България, и младата певица Минна. На манежа ще затаим дъх пред изумителна акробатика, а градуса на емоцията ще покачат още оригиналната дресура на папагали от Германия и забележителните умения на жонгльор с футболни топки от България. Сензационното илюзионно шоу и перфектната клоунада ще доставят несравнимо удоволствие на малки и големи.

Програмата е разделена на две части: конкурсна, в която участниците се състезават пред международно жури за призовете Златен, Сребърен и Бронзов кон, и Гала вечер на 1 октомври, на която победителите ще представят още веднъж своите номера.

„За отличията на „Златен кон“ ще мерят сили циркови артисти от Армения, България, Виетнам, Германия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Казахстан, Кения, Монголия, Перу, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Узбекистан, Франция и Швейцария“, уточнява продуцентът Венета Стефанова от Golden Horse Production.

Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света като Международния цирков фестивал в Монте Карло и на някои от най-престижните циркове – „Цирк дю Солей“, цирк „Никулин“ и др. Председател на журито е легендата Нешка Робева. Живият музикален съпровод, който добавя неимоверно много към качеството на спектаклите, е поверен на световноизвестния Парижки цирков оркестър, а специален гост ще бъде Ансамбъл „Чинари“.

„Златен кон“ не само отбелязва златните традиции на българския цирк, но отваря нова страница в неговото развитие. Мисията му е да превърне цирковото изкуство във важна част от националната културна политика и да му отреди заслужена роля в цялостното културно пространство“, казва в заключение продуцентът Венета Стефанова.


    Социални мрежи