HiLife

ТВ
WIZZ AIR Е В ТОП 10 НА НАЙ-СИГУРНИТЕ НИСКОТАРИФНИ АВИОКОМПАНИИ В СВЕТА ЗА 2022

14-01-2022

WIZZ AIR Е В ТОП 10 НА НАЙ-СИГУРНИТЕ НИСКОТАРИФНИ АВИОКОМПАНИИ В СВЕТА ЗА 2022

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, получи най-високия рейтинг за безопасност и отново е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света. Признанието идва от AirlineRatings.com, единствената в света агенция за оценка на авиационната безопасност, продукти и COVID-19 мерки, като Wizz Air бе отличена сред конкуренция от 385 авиокомпании, които AirlineRatings наблюдава.

Оценката на сигурността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи за последните 5 г. и сериозни инциденти на авиокомпанията за последните 2 г., рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията.

Удостояването за поредна година с най-високия, 7-звезден рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com, е голямо постижение и доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която сигурността и здравето са основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 149 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със средна възраст oт 5 години. Авиокомпанията има и активна поръчка за 329 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от семейството на Airbus neo.

Тази награда e изключително важно признание за Wizz Air в актуалната пандемична обстановка. Авиокомпанията бе сред двигателите за рестартирането на индустрията в COVID ерата, както и сред първите превозвачи, които казаха „да“ на летенето и прилага строги здравни и хигиенни мерки, въведени за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията включват мерки като спазване на физическа дистанция, осигуряване на изключително чиста среда на борда и ограничаване на всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

Wizz Air напомня и, че от 1 юли 2021 г. Европейският съюз официално въведе цифров COVID сертификат. Той позволява на притежателя му да пътува в рамките на ЕС без задължителна карантина и в определени случаи дори без да представя негативен PCR тест или бърз антигенен тест. Цифровият COVID сертификат на ЕС сам по себе си не е документ за пътуване и не замества другите задължителни документи за пътуване като валидна лична карта или паспорт. По-подробна информация за цифровия COVID сертификат е достъпна на уебсайта на Европейския съвет. Всеки български гражданин може да заяви такъв нa caйтa нa Haциoнaлнaтa здpaвнo-инфopмaциoннa cиcтeмa нa Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo.

За Wizz Air
Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com


Социални мрежи