TODOROV DAY HORSE RACE 2023

TODOROV DAY HORSE RACE 2023

PICTURES 1          PICTUEWS 2          PICTURES 3

По традиция в свогенското село Зимевица се състояха големите тържества по повод Тодоровден, познат още като "Конски Великден". Събитието преминава под патронажа на Монголското посолство в България.

Организаторите от община Своге и ранчо "Аврора" бяха предвидили богата програма следняколкогодишно прекъсване заради ковид пандемията- традиционното захранване на конете, състезанияи кушии, томбола с подаръци, стрелба с лък, както и фолклорни изпълнения на деца от самодейнитесъстави към читалища от община Своге.

С какво е уникален Тодоровден в Зимевица? Разбира се, това е участието на посолството на Монголия,които бяха осигурили купите и медалите, както и литература за свогенските читалища.
Сред гостите бяхабяха Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа посланик на Монголия, Н. Пр. Виктор Темирбаев – посланик наКазахстан, Н.Пр. До Хоанг Лонг – посланик на Виетнам, проф. Камен Милков - почетен консул наМонголия, Олга Здралкова - консул на Чешката Република, военни аташета от посолството на САЩ, кандидати за народни представители, ръководството на община Своге. В последния момент къмспециалните гости се присъедини и академик Александър Балкански, директор на световноизвестния цирк "Балкански".

Победител в състезанието с коне стана Аделина Иванова с кон Хера.


    Социални мрежи