HiLife

ТВ
ОСТАНАЛОТО Е ПЕПЕЛ - ВЕЧЕ В КИНАТА

14-01-2022

ОСТАНАЛОТО Е ПЕПЕЛ - ВЕЧЕ В КИНАТА

Асен Блатечки влиза в ролята на банкера Атанас Буров.

"Останалото е пепел " , филмът който направи премиерата си непосредствено преди пандемията може да се види вече на големия екран от 14.01. 2022.
Въпреки затварянето на кината в началото на Март 2020, филмът на режисьорът Георги Костов се изкачи на трето място в боксофиса за малкото дни на големия екран.
 "Останалото е пепел" се отличава със завладяващ сюжет и високото качество на филма не отстъпва по нищо на холивудските продукции. Той е базиран на романа  "Ала Булгаро"  на Александър Томов, който е написан сценария.
Георги Костов е познат на публиката с първата българска гангстерска комедия " Пистолет, куфар и три смърдящи варела " , " XI A" , " Академия за мъже " ,  " Опърничавите"  и първият български финансов трилър " Спекуланти " , който зрителите ще могат също да гледат на голям екран също тази година. Режисьорът приема предизвикателството да филмира сценария на " Останалото е пепел ".  

" Харесах сценария на  Александър Томов, защото точно тази тема от българската история се избягва тактично , а на мен лично ми е много любопитна. Освен това винаги съм проявявал интерес към историята и съм имал огромното желание да снимам филм в този период. Досега съм снимал пет съвременни филма  и заснемането на филм в епоха какъвто е  „Останалото е пепел“ беше предизвикателство за мен ." казва режисьорът.

В  "Останалото е пепел " зрителите могат да видят художествено пресъздаване на исторически моменти от българската действителност в края на втората световна война, които се преплитат в романтична сюжетна нишка през далечната 1944-та година. За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София пристига американският репортер Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В центъра на любовен триъгълник се явява красивата секретарка на Буров Мария, изиграна от талантливата Диляна Попова.

Режисьорът Георги Костов на премиерата на "Останалото е пепел" с Дилянаа Попова, Асен Блатечки и операторът на филма Емил Топузов.

ОСТАНАЛОТО Е ПЕПЕЛ - ВЕЧЕ В КИНАТА

Социални мрежи