ДИЛИ БОЗАДЖИЕВА & (не) ПОСЛЕДНО ОБЕЩАНИЕ

ДИЛИ БОЗАДЖИЕВА & (не) ПОСЛЕДНО ОБЕЩАНИЕ

СТЕНА     БЛЯСЪК     КАРТИНИ    

ВИДЕО СТЕНА     ВИДЕО БЛЯСЪК     ВИДЕО КАРТИНИ  

12 картини, обединени тематично със заглавие „ (не) ПОСЛЕДНО ОБЕЩАНИЕ“ са включени в 11-ата подред изложба на художничката с разградски корени Дили Бозаджиева.
Почитателите на арт-изкуството ще имат възможност да видят творбите на талантливата авторка до края месец март в София, изложбата е на емблематичната ул. „Московска“ 29. Картините са подредени в арт-клуб РЕ на „Sothеby’s Intetnational Realty Bulgaria“ с куратор Даниела Шишманова.
В изложбата са представени картини, насочени към народните носии и женската красота. Във всяка от творбите има частица от мен. Може и да звучи травиално, но е така. Ако разгледате всички мои картини, ще успеете да опознаете и мен самата. Слабостта ми към българската народна музика намери място в картините от само себе си, без да съм го планирала. Просто един ден започнах да правя девойка и накрая се получи така, че тя е облечена в народна носия. Това ме вдъхнови да направя и други картини на красиви момичета в народни носии. За мен изкуството е по-скоро връщане към корените. Там се намира идентичността на една нация.
Художничката се отличава в арт-средите с уникалната техника, неречена „плъстене“, като използва основно естествена вълна. Усвоява я преди години от една баба и от тогава до днес я използва в творчеството си и се старае непрекъснато да я усъвършенства, като й предава по-актуален вид, съчетавайки с по-съвременни решения и техники.
„Усещането за тази материя е невероятно. Доставя ми истинско удоволствие да добавям любов, щипка магия и емоция в моите произведения."
Интерес към творбите на разградчанката има и от чужбина. Към момента може да се похвали с няколко знакови участия извън граница. Гостувала е със свои работи в Будапеща, Брюксел, Виена, Катар и Истанбул. Независимо в коя географска ширина се намира, винаги подчертава едно и също: „Вярвам във въздействащата духовна сила на изкуството. И мисля да постигна отново това усещане и с новата си изложба. Моето самочувствие се влияе от реакцията на публиката, усмивките и емоциите й. Това е много зареждащо и създава усещане, че правя нещо значимо и красиво. Много хора са ми казвали, че с картините си внасям уют и красота в домовете и офисите им. Ако е така, аз съм щастлива и това ми дава сили да продължавам напред“. 
    Социални мрежи