SUMMER TOURIST SEASON 2022 - GRAND OPENING

SUMMER TOURIST SEASON 2022 - GRAND OPENING

Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов откриха летния туристически сезон 2022 в курортен комплекс "Златни пясъци" и присъстваха на тържествена церемония по повод 65-годишнината от създаването на курорта. На събитието присъства и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. 

По покана на двамата министри гости на събитието бяха над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България, които посетиха  Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал на страната ни. 

„Най-важната дипломация е културната, а туризмът е доказателство за нейния  израз във всяко общество", заяви Теодора Генчовска в словото си пред гостите на събитието.  По думите й туризмът е структуроопределящ отрасъл за нашата икономика и неговото развитие е стратегическа цел за страната ни.

  Министър Генчовска определи присъствието на ръководителите на дипломатическите мисии на събитето като израз на добрите отношения на приятелство и сътрудничество на България със страни от целия свят.   „Благодаря ви за положените усилия и постигнати резултати в развитието на отношенията на България със своите страни и международните организации, които представлявате”, допълни още първият ни дипломат. 


    Социални мрежи