Заместник-министър Петрова прие главния ситуационен координатор на Върховния комисариат на ООН за бежанците

Заместник-министър Петрова прие главния ситуационен координатор на Върховния комисариат на ООН за бежанците

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова разговаря с главния ситуационен координатор на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) Анне-Мари Дойчландер, която е на посещение в България, във връзка с нарастващия брой потърсили закрила в страната ни, вследствие на войната в Украйна.

Заместник-министър Петрова запозна Анне-Мари Дойчландер и нейния екип със създадената в Министерството на външните работи организация за евакуация на български граждани и членове на техните семейства от Украйна, както и с предоставената чрез министерството хуманитарна помощ. Велислава Петрова призова представителите на ВКБООН да се запознаят пряко с нуждите от техническо, материално и финансово съдействие, които имат българските ведомства работещи с бежанците. 

Събеседниците се обединиха около мнението, че добрата координация е ключова за справяне с предизвикателствата. Анне-Мари Дойчландер подчерта ангажимента на ВКБООН към оказването на съдействие на непрекъснато увеличаващия се брой бежанци.

 

Още


    Социални мрежи