Subaru STI E-RA Electric Concept с мощност от 1073 конски сили

21-01-2022

Subaru STI E-RA Electric Concept с мощност от 1073 конски сили

Дивизията за автомобили на Subaru е отговорна за подобряването на няколко впечатляващи рекорда в сферата на спортните състезания. Японският производител не крие своите амбиции да разширява присъствието си в нови пазарни сегменти. Именно това е мотива зад STI E-RA, което е разработката на Subaru Tecnica International (STI) и представлява прототип на състезателен автомобил, който се задвижва от електрически двигател.

Последните три букви от наименованието са съкращение от "Electric Record Attempt". Новият автомобил е създаден специално за въглеродно-неутралната ера, която ще тепърва ще променя индустрията. Крайният резултат е впечатляващ дизайн с агресивни линии, които в предната част включват фарове подобни на спортния модел BRZ.

Аеродинамиката е основен приоритет във визията на електрическия автомобил, който се очаква да поставя нови рекордни постижения за скорост на пистата, съобщава Еngadget.

Moщността на STI E-RA ще достигне до почти 1100 конски сили, което компанията се надява да е достатъчно да подобри рекорда за най-бърза обиколка на Нюрбургринг, Германия. Електромобилът е оборудван със система за задвижване на четири колела, четири ЕV агрегата и литиево-йонна батерия с капацитет от 60 kWh.

На този етап STI E-RA е прототип с 1073 конски сили, който демонстрира нагледно, че електрическите двигатели имат място в състезателните автомобили.  От Subaru са уверени, че всички тестове ще бъдат успешни, което ще им позволи да направят опит за поставяне на рекорд на легендарната немска писта.

Основата им цел е да извършат цяла обиколка на трасето за 400 секунди или 6:40 мин., което ще се случи през 2023г.


    Социални мрежи