ГЕОРГИ ЛАПЧЕВ

ГЕОРГИ ЛАПЧЕВ

град Царево

tsarevo@gmail.com

БИОГРАФИЯ

Инж. Георги Лапчев: Аз и екипът ми променихме община Царево

Инж. Георги Лапчев е кмет на община Царево в последните два мандата.

Г-н Лапчев, кой е проектът в този мандат, с който най-много се гордеете?

- Разбира се площадът на Царево. Това е онзи елемент, който заключи всички останали проекти и им даде абсолютно цялостен вид за общинския център. Но също така, не по-малко значими са стартът на центъра в Ахтопол и стартът на морската градина в Лозенец.

Какво не успяхте да свършите, а смятате, че е необходимо да стане факт?

- Всички наши проекти трябва да станат факт. Няма проекти, които да са стартирали и да не са в график. Всичко е строго подредено и така е било винаги при мен. Няма изненади, нито пък някакви неуспехи, които са се случили. Напротив, графикът за бъдещето на община Царево се изпълнява стриктно и в срок.

Общият устройствен план обаче така и не се случи. Това ли е най-голямата болка на Царево?

- Да, но това обаче не е в прерогативите на Общината, а на държавата. Тя трябва да вземе решение дали ще има общи устройствени планове по морето, защото това не е болка само на нашата община.

ГЕРБ ви номинираха за трети мандат. Не се ли натрупа умора за това време или напротив, желанието за работа става все по-голямо?

- Разбира се, че това доверие означава повече отговорности. Отговорността винаги тежи, но аз и екипът ми сме доказали, че можем да я носим.

Какви са очакванията ви за хода на кампанията. Чувствате ли се уютно с опонентите, които се изправят срещу вас?

- Не бих искал да коментирам опонентите, пожелавам им успех. Разбира се, крайно несериозно изглежда когато имаш авторитета и желанието да се заявиш, че желаеш да определяш бъдещето на една община, да не можеш да издигнеш кметове във всяко едно населено място.

Това е крайно несериозно и показва работа на парче. Изборите могат да се заключат в едно словосъчетание: „Глас народен, глас божий“. Нека суверенът реши. Все пак моята визитка е на улицата и всеки може да я види. За тези години аз и моят екип променихме Царево като община, като усещане, като отношение и дори като реклама за цялата държава.

В Лозенец май изборите приключиха преди да са започнали. Защо никой не посмя да се изправи срещу Женя Гандиева?

- Не може да се каже, че никой не посмя. Но това казвам - несериозно е, когато претендираш да създаваш управленските посоки на общината, да не можеш да си намериш кандидат. Не че никой не посмя, просто явно това е силата, с която разполагат.

Кога ще приключат изборите в община Царево, на 27-ми октомври или на 5-ти ноември?

- Никога не съм прогнозирал избори. Би било некоректно и сега да го правя. Имам за себе си своите отговори, но ще ги задържа за себе си.

Какво ви отне в личен план работата в администрацията и какво ви даде?

- Даде ми удовлетворение от това, че екипната ни работа ни позволи да създадем красиви места и това доведе до по-добрия начин, по който ще живеят хората. От детски градини, училища и улици до социалната сфера. Имаме социален патронаж във всяко едно населено място! Това никога не се беше случвало.

Имаме групи, които работят с възрастните хора, към общината имаме и екип, който се занимава с рехабилитация. Всичко това са наши проекти и удовлетворението от това, че живеейки в община Царево можеш да се възползваш от тези промени, е огромно.

Какво ми отне работата ли? Много време, което дължа на семейството си.

 Интервю на Gramofona.com в навечерието на предизборната кампания. 2019г


    Социални мрежи